Ford Thunderbird kopen?

De Ford Thunderbird werd in 1955 ge├»ntroduceerd door Ford, en deze was bedoeld als concurrent voor de Chevrolet Corvette. De Chevrolet Corvette was ontworpen als mooie sportwagen, maar de Ford Thunderbird was bedoeld als sportieve luxewagen en deze was niet bedoeld om mee te gaan racen. De Ford Thunderbird was beschikbaar als Coup├ę of als Cabriolet met bijgeleverde hardtop. De Thunderbird was kort na zijn introductie al een groot succes.

De eerste generatie werd geproduceerd van 1955 tot 1957 en deze worden vaak "Classic T-Birds" genoemd. Bij deze vroege modellen werden er door de jaren heen niet veel veranderingen doorgevoerd. De enige grote veranderingen vonden plaats in 1957, toen kreeg de Thunderbird elegante vleugels en een andere grille. Hoewel de Ford Thunderbird de Chevrolet Corvette had verslagen qua verkoopaantal, was er nog geen auto om de Corvette op het circuit te kunnen verslaan. Om de Corvette op het circuit te verslaan bouwde Ford twee 1957 Thunderbirds om naar raceauto's geschikt voor het circuit. Deze twee T-Birds kregen de naam "Battlebird", en een van deze twee auto's bestaat vandaag de dag nog steeds.

De tweede generatie van de Thunderbird werd geproduceerd van 1958 tot 1960 en deze worden aangeduid als "Square Bird". Deze Ford Thunderbird kreeg deze naam omdat de auto een beetje vierkant was. Veel liefhebbers van de Thunderbird waren erg teleurgesteld in het feit dat deze tweede generatie een vierzitter was in plaats van een pure tweezitter. De Thunderbird werd nog steeds goed verkocht, maar er werden er wel minder van verkocht dan de eerste generatie. Vandaag de dag wordt er door liefhebbers getwijfeld aan het feit of deze tweede generatie wel een echte T-Bird genoemd mag worden.

De derde generatie van de Ford Thunderbird werd geproduceerd van 1961 tot 1963 en deze wordt de "Bullit Bird" genoemd. Dit was volgens liefhebbers weer een echte T-Bird. De 1961 Ford Thunderbird ging namelijk helemaal terug naar de basis van de T-Bird, het was namelijk een echt tweezitter met een zeer mooi design. Dankzij de introductie van deze derde generatie werden er meer Thunderbirds verkocht.

De vierde generatie werd geproduceerd van 1964 tot 1966 en dit was slechts een uitgebouwde en aangepaste versie van de derde generatie. De auto was namelijk langer en breder dan het vorige model. Qua design was de auto nog zeer vergelijkbaar met de derde generatie T-Bird, maar er waren toch een aantal dingen helemaal nieuw ontworpen.